𝘋𝘦𝘴𝘰𝘯𝘥𝘢𝘯𝘬𝘴 𝘪𝘬 𝘨𝘳𝘰𝘵𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘴𝘵𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘻𝘰𝘦𝘬 𝘬𝘢𝘯 𝘫𝘦 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘯𝘢𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳 𝘴𝘰𝘸𝘪𝘦𝘴𝘰 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘰𝘳𝘮𝘦𝘯.

𝘿𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙤𝙢 𝙫𝙚𝙧𝙨𝙘𝙝𝙞𝙡𝙡𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙧𝙚𝙙𝙚𝙣𝙚𝙣:

🔹 𝘉𝘓𝘖𝘌𝘋𝘞𝘖𝘙𝘔: In de winter houden de larven van de bloedworm een winterslaap en zitten ze ingekapseld in het darmslijmvlies. Er zullen dus minder eitjes met de mest uitgescheiden worden, wat een vertekend beeld kan hebben van de ware besmetting. In de late winter komen deze larven massaal vrij en kunnen ze ernstige letsels veroorzaken. In 50% van deze gevallen is deze aandoening (acute larvaire cyathostominose) fataal.

🔹 𝘓𝘐𝘕𝘛𝘞𝘖𝘙𝘔: Een andere veel voorkomende worm in deze tijd van het jaar is de lintworm, deze kunnen met mestonderzoek niet goed worden aangetoond.

🔹 𝘏𝘖𝘙𝘡𝘌𝘓𝘓𝘈𝘙𝘝𝘌: En als laatste reden om in het najaar te ontwormen is de horzellarve. Deze verblijft tijdens de winter in de maag van het paard. Ideaal gezien wacht je best tot na de eerste nachtvorst om te ontwormen. Want door de vrieskou sterven de horzels en is het risico op herinfectie, na behandeling van het paard afwezig. Horzellarven kan men ook niet met een mestonderzoek aantonen.

☎️ 𝘕𝘦𝘦𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘰𝘱 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘬𝘵𝘪𝘫𝘬, 𝘸𝘪𝘫 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘶 𝘢𝘥𝘷𝘪𝘴𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘬𝘦𝘶𝘻𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘫𝘶𝘪𝘴𝘵𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘰𝘳𝘮𝘪𝘯𝘨𝘴𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭 𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘰𝘱𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘦𝘮𝘢 𝘥𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘦𝘦𝘴𝘵 𝘨𝘦𝘴𝘤𝘩𝘪𝘬𝘵 𝘪𝘴 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘶𝘸 𝘱𝘢𝘢𝘳𝘥(𝘦𝘯) 𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯/𝘩𝘶𝘯 𝘰𝘮𝘨𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.